Met de nieuwe formule zorgwonen kunt u genieten van een maximale ondersteuning maar heeft u ook vrijheid binnen de werking van onze assistentiewoningen. Waar onze assistentiewoningen normaal enkel toegankelijk zijn voor valide ouderen die nog volledig zelfstandig kunnen wonen, biedt de formule "zorgwonen" een veel uitgebreidere zorgverlening. 

Nieuw is dat een verblijf zowel tijdelijk als permanent kan zijn. Voor een tijdelijk verblijf kan u gebruik maken van een volledig bemeubelde flat. 

Een opname binnen de formule zorgwonen start steeds met een overleg met de woonassistent. Uw vragen worden besproken en een service wordt aangeboden die het beste aansluit bij uw noden
U geniet van een ontbijt en avondmaal op de flat.  Het middagmaal serveren wij in het dagverzorgingscentrum of het sociaal restaurant. Op weekdagen kunt u vanaf 9 uur terecht in het dagverzorgingcentrum. Het wekelijkse onderhoud van uw flat gebeurt op systematische wijze via het dienstenchequebedrijf.

De ochtend- en avondzorg gebeurt door een thuiszorgverpleegkundige van uw keuze. U blijft uw eigen huisarts behouden.

Voor een verdere revalidatie kunt u gebruik maken van de fitnesszaal.

Indien u een individuele begeleiding wenst met het oog op een terugkeer naar huis kunt u een beroep doen op Zorgprotocol 3 ("ZP3").

Er kan een revalidatieplan opgestart worden in overleg met de kinesitherapeuten, ergotherapeuten en/of logopediste van het paramedische team.
Voor de verdere opvolging van uw verblijf en bijsturing waar nodig komt de woonassistent regelmatig op bezoek.

Kostprijs

  • Prijs:  65 euro / dag op weekdagen
  • Prijs:  55 euro / dag op weekenddagen

Voor alle informatie kunt u terecht bij de Sociale Dienst :

Mevr. Annelies Dheedene
Mevr. Kristien Uyttersprot

Tel. : 09 381 08 08
Mail : sociale.dienst@svbejaardenzorg.be