Deze nacht werden na 4,5 dagen wachten eindelijk de eerste cijfers bekend gemaakt van de grote screening van zaterdag 17/10/2020. De verdere resultaten bleven geleidelijk binnen komen. Door een logistiek probleem bij het labo zijn er momenteel nog 22 resultaten niet gekend en kan men nu niet zeggen wanneer deze resultaten gekend zullen zijn.
Lees hier de infobrief ...

Momenteel is er een bijkomende positieve bewoner op de afdeling Jasmijn en zijn er dus 5 positieve bewoners gekend op vier verschillende afdelingen. Zilverlinde, Kerselaar, Notelaar en Jasmijn zijn momenteel de getroffen afdelingen.
Op woensdagvoormiddag worden alle bewoners van die deze week nog opgenomen waren in de screening van vorige week en zaterdag gescreend.
Ook alle medewerkers die nog niet gescreend werden worden mee opgenomen.
Lees hier de infobrief ...

Momenteel nog steeds geen resultaten gekend.
Lees hier de infobrief ...

Op donderdag 15/10 werden vijf bewoners getest met een risicocontact op de afdeling Notelaar.
Op zaterdag 17/10 worden alle bewoners van de afdeling Kerselaar en Zilverlinde gescreend en alle medewerkers die op een van deze twee afdelingen gestaan hebben.
Lees hier de infobrief ...

Tot onze spijt moeten wij melden dat er op het moment van dit schrijven drie mogelijke clusters van besmetting zijn met het Corona Covid-19 virus. In de eerste cluster zijn de klachten zondagnamiddag ontstaan en waren er 8 bewonerscontacten op vrijdag 09/10/2020. Volgens de huidige richtlijnen worden alle contacten vanaf vrijdag als risicovol gezien. Door het feit dat hierbij steeds correct is omgegaan met alle preventiemaatregelen, met uitzondering van het dragen van een mondmasker door de bewoners, zijn dit laag-risico contacten.
Lees hier de infobrief ...

Zoals iedereen reeds weet gaan de besmettingscijfers verder de verkeerde richting uit. Ook in onze regio blijven de cijfers verder stijgen en hopen we dat de maatregelen die vandaag nationaal van kracht gaan, het aantal besmettingen kunnen terugdringen.
In ons huis zijn er nog geen besmettingen vastgesteld maar worden de preventieve maatregelen verder aangescherpt.
Lees hier de nieuwsbrief van 09/10/2020 ...

Tijdens de laatste week is er niet zoveel veranderd in het WZC, op vlak van coronamaatregelen en corona-cijfers.
Lees hier de nieuwsbrief van 02/10/2020 ...